Bahan-bahan:
1 bungkus maggi (mee segera) - celur, basuh untuk membuang kanji dan toskan (perencah maggi dibuang)
3 biji telur
1 biji bawang besar - dihiris
2 ulas bawang putih - ketuk dan hiris
1/2 biji cili merah - hiris
1 batang daun bawang - hiris
1/2 sudu kecil lada sulah
Garam
Sedikit minyak.
Cara-cara:
- Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih dan merah sehingga agak garing, angkat.
- Pecahkan telur ke dalam mangkuk, kemudian masukkan bawang yg telah digoreng, cili merah, daun bawang, lada sulah dan garam. Pukul sehingga kembang.
- Masukkan adunan ke dalam maggi dan kacau rata.
- Panaskan kuali dan masukkan sedikit minyak, goreng adunan telur dan maggi dengan menggunakan api yang sederhana sehingga masak.
* Boleh mempelbagaikan lagi bahan2 seperti kentang dan daging/ayam yg dipotong kecil dan ditumis dgn bawang putih&besar serta dimasukkan sedikit serbuk kari seperti membuat inti karipap lalu dicampurkan ke dalam adunan telur.